Nieuws uit Lo-Reninge

Laatste slager sluit de deuren in Reninge

Reninge moet het vanaf 1 juni stellen zonder beenhouwerij. Jacques Vanholme en Christine Vanpeteghem bereiden na 37 jaar geen ambachtelijke vleeswaren meer. De slagers vinden het jammer dat ze geen overnemers vonden voor hun zaak

Toeristisch seizoen start met streekproductenmarkt

In Lo wordt op zondag 28 mei het nieuwe toeristische seizoen op gang gebracht met een ambachten- en streekproductenmarkt op en rond de Markt en het Vateplein. Die dag vindt ook de officiële opening plaats van de gerestaureerde veldkeuken uit de Eerste Wereldoorlog aan de Gapaard in Pollinkhove.

En plotseling sluipt er een agressieve wurgslang door het bedrijf

Bij het bedrijf Hancke in Lo-Reninge hebben werknemers gisteren een albino korenslang kunnen vangen. Het dier sloop rond in het bedrijf. De werknemers konden het dier in een kist stoppen en belden daarna de brandweer van Veurne, die gespecialiseerd is in het redden van dieren, waaronder ook reptielen en slangen. “Het betrof een korenslang van een meter. Een tamelijk agressieve wurgslang die gewond was aan de buik. Het dier moet al een hele tijd in het wild leven, want in terraria zijn ze meestal gewoon aan mensen”, zegt Andrew Oreel van de brandweer van Veurne. De voorbije twee jaar ving de brandweer zeker al zes slangen in de streek.

Vier keer brons voor Justine Cobbaert op BK zwemmen in Antwerpen

De aflossingsploeg van Zwemvereniging Bruinvissen uit Diksmuide, met Justine Cobbaert uit Lo, pakte zondag in de vooravond op de 4x100m wisselslag hun derde bronzen medaille op het BK Zwemmen in Antwerpen. Vrijdag wonnen ze al brons op de 4x100m vrije slag en zaterdag op de 4x200m vrije slag. Nog nooit eerder pakten de Bruinvissen een medaille in ploegverband op een BK voor senioren. De zwemsters die voor dit toch wel uniek stukje clubgeschiedenis zorgden zijn Justine Cobbaert, Camille Bouden, Ischara D'Hondt en Amandine Demeyer. Justine Cobbaert (17) pakte zaterdag ook brons in de individuele beloftenfinale op de 50 meter vrije slag. De totaaloogst voor de zwemster uit Lo is dus in totaal 4 bronzen medailles.

Bestuur JV Lo-Reninge vraagt supporters om steun

Jeugdvoetbal Lo-Reninge speelt op zondag 14 mei om 15 uur op het veld van FC Houthem in het kader van de eindronde in 4de provinciale A. Een primeur in de clubgeschiedenis want nog nooit eerder haalde het eerste elftal, dat bestaat uit eigen jeugdspelers en inwoners van Lo-Reninge, de eindronde. Via hun website en Facebook roept het bestuur met een ludieke foto iedereen op om massaal te komen supporteren. JV Lo-Reninge won de heenwedstrijd met 1-0. Als de ploeg doorstoot naar de finale, maken ze kans op promotie naar 3de provinciale.

Pagina's